سبک زندگی سالم > آخرین اطلاعات گیاهان > بررسی اهمیت جایگزینی عسل با شکر در رژیم غذایی کودکان

بررسی اهمیت جایگزینی عسل با شکر در رژیم غذایی کودکان

بررسی اهمیت جایگزینی عسل با شکر در رژیم غذایی کودکان

بررسی اهمیت جایگزینی عسل با شکر در رژیم غذایی کودکان

مصرف منظم عسل باعث تغذیه بدن، فعالیت‌های متابولیکی، رشد و زندگی سالم می‌شود. عسل حاوی ترکیبات اصلی مورد نیاز یک وعده غذایی و همچنین ریزمغذی‌هایی که هضم و جذب این ترکیبات اصلی را افزایش می‌دهند، است؛ همچنین این ترکیبات برای متابولیسم و عملکردهای بدن لازم هستند.
در سال 2008، به منظور تشخیص اینکه آیا عسل یا ساکارز می توانند اثرات متفاوت بر وزن‌گیری در تغذیه طولانی مدت داشته باشند، 45 رت با سن 2 ماه با 3 نوع پودر: بدون شکر یا حاوی 7/9 درصد ساکارز یا حاوی 10 درصد عسل به مدت 52 هفته تغذیه شدند. میزان وزن‌گیری هر 1 تا 2 هفته سنجیده شد و میزان مصرف غذا هر 2 ماه اندازه‌گیری شد. در تکمیل مطالعه، نمونه های خون به منظور اندازه‌گیری قند خون (آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c)) و پروفایل لیپید به صورت ناشتا جمع‌آوری شدند. ترکیب و ساختار بدن و تراکم مواد معدنی استخوان با استفاده از روش های مخصوص آنالیز شدند. میزان افزایش وزن‌ و چربی بدنی در طول آزمایش، در رت‌های تغذیه شده با ساکارز به طور قابل توجهی بالاتر بود و در گروه‌های تغذیه شده با عسل و یا تغذیه شده بدون شکر مشابه یکدیگر بودند. در گروه تغذیه شده با عسل، نسبت به دو گروه دیگر، هموگلوبین گلیکوزیله به طور قابل توجهی کاهش یافت و کلسترول HDL (کلسترول خوب) به طور قابل توجهی افزایش یافت. اما تفاوت‌های دیگری در پروفایل‌های لیپید مشاهده نشد. هیچ تفاوتی در تراکم مواد معدنی استخوان بین دو گروه رت‌های تغذیه شده با عسل و ساکارز مشاهد نشد؛ اگرچه تراکم مواد معدنی در گروه تغذیه شده با عسل در مقایسه با گروه تغذیه شده بدون شکر به طور قابل توجهی افزایش یافت. این مطالعه نشان داد که میزان رشد ناشی از مصرف عسل تا حدی مربوط به افزایش رشد و معدنی شدن استخوان ها است که احتمالا به دلیل محتوای کلسیم عسل است.
کاربرد عسل در تغذیه نوزاد انسان نیز برخی شواهد جالب و مفید را نشان داد. در مطالعه‌ای با هدف بررسی اهمیت عسل نسبت به ساکارز در تغذیه کودکان، به این نتیجه رسیدند که تغذیه نوزادان با عسل پروفایل‌های خونشناسی و جذب کلسیم را بهبود می‌دهد، این نوزادان نسبت به نوزادان تغذیه شده با ساکارز، بدون هیچ گونه مشکل گوارشی، مدفوع روشن‌تر و رقیق‌تر داشتند. رنگ پوست بهتر، حساسیت کمتر نسبت به بیماری‌ها و افزایش وزن پایدار نیز مشاهد شد.
توجه به این نکته ضروری است که در نوزاد و کودکان زیر 1 سال مصرف خوراکی عسل ممکن است غیرایمن باشد. به دلیل احتمال مسمومیت بوتولیسمی، عسل خام (حرارت ندیده، پاستوریزه نشده و فرآوری نشده) توسط نوزادان و کودکان زیر 12 ماه مصرف نشود.

- Ajibola, A., P.Chamunorwa, J., & H.Erlwanger, K. (2012). Nutraceutical Values of Natural Honey and Its Contribution to Human Health and Wealth. Nutrition & Metabolism, 9, 61. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583289/

- Chepulis, L., & Starkey, N. (2008). The Long-Term Effects of Feeding Honey Compared with Sucrose and a Sugar-Free Diet on Weight Gain, Lipid Profiles, and DEXA Measurements in Rats. Journal of Food Science, 73(1):H1-7. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18211352/

- Find a Vitamin or Supplement, HONEY. WebMD. Retrieved from https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-738-honey.aspx?activeingredientid=738#vit_sideeffects

هشتگ :



اشتراک گذاری :