سبک زندگی سالم > آخرین اطلاعات گیاهان > تنظیم سطح کلسترول خون با مصرف عسل

تنظیم سطح کلسترول خون با مصرف عسل

تنظیم سطح کلسترول خون با مصرف عسل

تنظیم سطح کلسترول خون با مصرف عسل

یکی از کاربردهای بسیار قابل توجه عسل، کاهش سطوح کلسترول در بیماران مبتلا به چربی خون است. مطالعات اخیر و آزمایشات بالینی دیگر نیز اهمیت تأثیر عسل را بر سلامتی متابولیک و سیستم قلبی- عروقی، از طریق ثبت برخی از شاخص‌های سلامتی مانند کاهش سطوح پلاسماییِ کلسترول کل، کلسترول LDL (کلسترول بد)، تری‌گلیسیریدها و گلوکز (قند خون) در افراد عادی و بیماران دیابتی، تأیید کردند.
براساس مطالعه‌ای در سال 2004، مصرف مداوم 75 گرم عسل حل شده در 250 میلی لیتر آب به مدت 15 روز سطوح لیپید را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد. نتایج این مطالعه در مجله Journal of Medicinal Food منتشر شده است.
با مصرف عسل 10 درصد به مدت یک دوره طولانی، سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) نیز بالا رفت.
همچنین در مطالعه‌ای نشان داده شد که مصرف روزانه نوعی عسل خاص مالزیایی معروف به Tualang، به مقدار 3 (گرم به ازاء هر کیلوگرم) در مدت 45 روز، اثری مثبت بر ایسکمی میوکارد (بیماری ناشی از کاهش خون‌‌رسانی به عضله قلب) در رت‌ها دارد.
در سال 2008 مطالعه‌ای با هدف تشخیص اثر عسل طبیعی بر کلسترول کل، کلسترول LDL، کلسترول HDL، تری‌آسیل‌گلیسرول (تری‌گلیسرید)، پروتئین واکنشی C (CRP، پروتئین پلاسما برای سنجش مرحله حاد برخی بیماری‌ها)، گلوکز ناشتا و وزن بدن در 55 فرد دارای اضافه وزن یا چاق انجام و نتایج آن در مجله The Scientific World Journal منتشر شد. افراد به طور تصادفی به دو گروه کنترل (17 نفر) و گروه آزمایشی (38 نفر) تقسیم شدند. گروه کنترل روزانه 70 گرم ساکارز و گروه آزمایشی روزانه 70 گرم عسل طبیعی به مدت30 روز دریافت کردند. مصرف 70 گرم عسل طبیعی به مدت 30 روز باعث کاهش کلسترول کل، کلسترول LDL، تری‌آسیل‌گلیسرول(تری‌گلیسرید) و پروتئین واکنشی C شد. بنابراین، عسل طبیعی عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی- عروقی را کاهش می‌‍‌‌دهد. افزایش وزن در افراد دارای اضافه وزن یا چاق مشاهده نشد.
براین‌اساس مصرف منظم عسل بر کنترل گلایسمی (میزان قند یا گلوکز خون) و بهبود پروفایل لیپید (سنجش انواع و نسبت لیپیدهای بدن) اثرات مطلوب دارد که به طور مستقیم و غیرمستقیم منجر به کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی می‌شود.


- Visweswara Rao, P., Thevan Krishnan, K., Salleh, N., & Hua Gan, S. (2016). Biological and Therapeutic Effects of Honey Produced by Honey Bees and Stingless Bees: A Comparative Review. Revista Brasileira de Farmacognosia, 26, 657–664. Retrieved from https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0102695X16301843

- Eteraf-Oskouei, T.,& Najafi, M. (2013). Traditional and Modern Uses of Natural Honey in Human Diseases: A Review. Iranian Journal of Basic Medical Sciences, 16(6), 731–742. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3758027/

- Yaghoobi, N., Al-Waili, N., Ghayour-Mobarhan, M., Parizadeh, S.M., Abasalti, Z., Yaghoobi, Z., … Ferns, G.A. (2008). Natural Honey and Cardiovascular Risk Factors; Effects on Blood Glucose, Cholesterol, Triacylglycerole, CRP, and body Weight Compared with Sucrose. The Scientific World Journal, 8, 463-469. Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18454257

- Medical Definition of C-Reactive Protein Test (CRP). MedicineNet.com. Retrieved from https://www.medicinenet.com/script/main/art.asp?articlekey=101379

هشتگ :



اشتراک گذاری :