سلامت در رسانه ها > دمنوش ها را در افطار و سحر فراموش نکنید

دمنوش ها را در افطار و سحر فراموش نکنید

دمنوش ها را در افطار و سحر فراموش نکنید

دمنوش ها را در افطار و سحر فراموش نکنید

یک متخصص طب سنتی مصرف برخی دمنوش‌های مفید در ماه رمضان را برای روزه‌داران به جای مصرف نوشابه،چای و آبمیوه‌های صنعتی توصیه کرد.مریم مقیمی گفت: دمنوش‌های گیاهی مفید بسیار بهتر از نوشیدنی های گازدار و قندی مضر هستند و می‌توان این دمنوش‌ها را در وعده افطار و سحر جایگزین چای یا نوشیدنی های گازدار و آبمیوه‌های مصنوعی کرد.

وی افزود: یکی از این دمنوش‌ها شیر بادام است که روزه‌داران می‌توانند مغز بادام خام را به همراه عسل و آب سرد مخلوط کرده تا کاملاً ‌به صورت شیر درآید. این نوشیدنی فواید فراوانی دارد و برای تقویت مغز و رشد کودکان و نوجوانان بسیار مفید است.

این متخصص طب سنتی تصریح کرد: برای پوست کندن بادام‌ها نیز می‌توان‌ بادام‌ها را در آب در حال جوش ریخت و پس از یک جوش خوردن،‌ ظرف را از روی حرارت برداشت و بادام‌ها را با آب سرد شست. در این حالت پوست آنها به راحتی جدا می‌شود ولی بادام‌ها کمی سفت خواهند شد پس بهتر است به مدت 6 تا8 ساعت آنها را در آب خیساند.

مقیمی نوشیدنی دیگر را شیر خرما دانست و گفت: مغز بادام خام و شیرین،عسل و خرمای رسیده را به همراه آب سرد یا شیر می‌توان مخلوط و مصرف کرد.این نوشیدنی نشاط‌‌آور است و برای درمان آرتروز و پوکی استخوان بسیار مفید است.

وی افزود: شیر مخصوص نیروزا دمنوش دیگری است که شامل مغز بادام خام، مغز گردو ، مغز پسته‌ خام، بادام هندی، عسل، خرمای رسیده، کنجد خام پوست‌کنده، پودر نارگیل، آب سرد یا شیر و زعفران است.

این متخصص طب سنتی، مخلوطی از آب و عسل یا مصرف عسل، گلاب و گل گاوزبان را به عنوان نوشیدنی دیگر معرفی کرد و گفت: برای تهیه آن،همه مواد را با هم روی شعله ملایم باید جوشانید تا یک‌سوم آن تبخیر شود و دو سوم بماند. اگر سردی بدن زیاد است کمی میخک، دارچین، زعفران، سنبل‌الطیب را در پارچه‌ای بسته هنگام جوشیدن در ماءالعسل بگذارید و در آب عسل فشار داده و تفاله آن را دور بریزید.

وی افزود: این شربت برای افراد سردمزاج و سوءمزاج و بیماران قلبی بسیار مفید است.

مقیمی گفت: شربت زرشک نوشیدنی دیگری است که از زرشک آبگیری و عسل تشکیل شده است که در این دمنوش،زرشک را شسته و با مقدار زیادی آب جوشانده شود و به مدت 24 ساعت کنار گذاشته شده و سپس با عسل مصرف شود.این شربت برای افرادی که ‌غلبه گرمی و خشکی دارند بسیار مفید است.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: شربت خاکشیر که شامل خاکشیر،،آب جوش و نبات است. خاکشیر تقویت کننده معده است و به‌ هضم و ملین شدن طبع کمک می‌کند.

وی شربت لیمو را بسیار مناسب حال روزه‌داران دانست و گفت: این شربت علاوه بر رفع عطش، مواد زائد ناشی از مزاج سودایی را از بدن خارج کرده و مصرف مداوم آن موجب حفظ سلامتی است.

مقیمی از دم‌کرده‌ گل گاوزبان و لیموعمانی به عنوان دیگر نوشیدنی مفید یاد کرد و گفت: این نوشیدنی بسیار آرام‌بخش است.همچنین دم‌کرده گل بابونه و بهار نارنج نیز بسیار توصیه می‌شود چرا که این نوشیدنی، خوش عطر، نشاط ‌آور و آرام‌بخش است.

وی افزود: دم‌کرده بابونه نیز مفید است چون دارای طبع بسیار گرم بوده و ‌آرام‌بخش اعصاب، معده و روده و تقویت‌کننده آنها است.همچنین این نوشیدنی‌ ضد تب و‌ تقویت کننده اعصاب و مغز است.

این متخصص طب سنتی اظهار کرد: دم‌کرده‌ به لیمو نیز چون دارای طبیعت گرم، آرام‌بخش، ‌ضد میگرن و سردرد و تپش قلب و تقویت‌کننده حافظه و معده است توصیه می شود.

مقیمی با اشاره به دم‌کرده چای کوهی گفت: این نوشیدنی نیز خاصیت تقویت کننده اعصاب و قلب، آرام‌بخش، ضد آلرژی و حساسیت و ضد اگزمای پوستی است.

وی همچنین مصرف دم‌کرده به را توصیه کرد و افزود: مصرف این دمنوش باعث تقویت قلب، مغز، کبد و معده، برطرف‌کننده تشنگی، اشتهاآور و ضد تهوع است و چون این دم‌کرده شیرین است افراد دیابتی می‌توانند آن را بدون قند یا نبات مصرف کنند.

http://jamejamonline.ir

هشتگ :



اشتراک گذاری :