سبک زندگی سالم > آخرین اطلاعات گیاهان > گنجاندن چای داغ در برنامه‌ی غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند

گنجاندن چای داغ در برنامه‌ی غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند

گنجاندن چای داغ در برنامه‌ی غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند

گنجاندن چای داغ در برنامه‌ی غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند

چای (Camellia sinensis)، نوشیدنی که به طور گسترده مصرف می‌شود و مطالعات آزمایشگاهی و برخی از مطالعات مداخله‌ای پتانسیل فواید سلامتی‌بخش چای داغ را نشان داده اند. در بررسی بین افراد بزرگسالان در کشور تایوان مشاهده شد که مصرف همیشگی چای (در درجه اول چای سبز و اولانگ) با نسبت (دور کمر: باسن) کمتر مرتبط بود. همچنین در بین هلندی‌ها، مصرف چای سیاه با BMI (شاخص توده بدنی) پایین‌تر مرتبط بود. اخیرا مطالعه‌ای بین مصرف چای و وضعیت وزن بدن در بزرگسالان ایالات متحده انجام شد. در این مطالعه، ارتباط بین مصرف چای (ارزیابی چای داغ و سرد به طور جداگانه) و شاخص‌های سندرم متابولیک (MetS) بزرگسالان در نمونه مربوط به 6472 نفر شرکت کننده در آزمون بهداشت و تغذیه ملی (NHANES) در بین سال‌های 2006-2003، آزمایش و نتایج آن در سال 2013 در مجله European Journal of Nutrition منتشر شد.
در این مطالعه مشخص شد توده‌ی بدنی و دور کمر افرادی که چای داغ می‌نوشند نسبت به افرادی که نمی‌نوشند، کوچک‌تر است.
شرکت کنندگان به 4 گروه مصرف کننده چای (داغ و یخ) طبقه‌بندی شدند: گروه اول: افرادی که به ندرت چای می‌نوشند و یا اصلا چای نمی‌نوشند؛ گروه دوم: مصرف‌کنندگانی که گاهی (1 بار در هفته یا کمتر) چای می‌نوشند؛ گروه سوم: مصرف‌کنندگان هفتگی (6-2 بار در هفته)؛ گروه چهارم: مصرف‌کنندگان روزانه (1 فنجان یا چندین فنجان در روز). همچنین شرکت‌کنندگان از نظر میزان مصرف دمنوش گیاهی یا بدون کافئین مورد سنجش قرار گرفتند.
مصرف چای با استفاده از پرسشنامه‌های بسامد مصرف غذایی (FFQ) و فرم برنامه غذایی با عنوان فرم یادآور 24 ساعته (Hour Recall 24) مورد ارزیابی قرار گرفت. 17 درصد از افراد یخ چای (Iced Tea) و 16 درصد از آن‌ها به طور روزانه مصرف می‌کردند. تقریبا 56 درصد از افراد چای را به صورت داغ و 9 درصد از آن‌ها به‌طور روزانه مصرف می‌کردند.
مصرف چای داغ به طور معکوس با چاقی در ارتباط بود: با درنظر گرفتن سن، فعالیت فیزیکی، میزان مصرف انرژی کل و دیگر عوامل دخیل در آزمایش، مصرف‌کنندگان چای میانگین اندازه دور کمر و BMI پایین‌تری، نسبت به افرادی که چای مصرف نمی‌کردند، داشتند.
مصرف چای داغ با بیومارکرهای (نشانگرهای زیستی) سودمند در بیماری قلبی- عروقی و التهاب (افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا مرتبط با کلسترول و کاهش پروتئین واکنشی C در زنان و مردان و کاهش تری‌گلیسیرید در زنان) مرتبط بود؛ درحالیکه پس از تنظیم عوامل مخدوش‌کننده مانند مصرف شکر، افرادی که چای سرد می‌نوشیدند شاخص توده‌ی بدنی (BMI) بالاتر و دور کمر بزرگ‌تری داشتند.

- A. Vernarelli, J., & D. Lambert, J. (2013). Tea Consumption Is Inversely Associated with Weight Status and Other Markers for Metabolic Syndrome in U.S. Adults. European Journal of Nutrition, 52(3), 1039–1048.Retrieved from https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3515715/

- Suzuki, T., Pervin, M., Goto, S., Isemura, M., & Nakamura, Y. (2016). Beneficial Effects of Tea and the GreenTea Catechin Epigallocatechin-3-gallate on Obesity. Molecules, 21(10), 1305; doi:10.3390/molecules21101305. Retrieved from http://www.mdpi.com/1420-3049/21/10/1305

 

هشتگ :



اشتراک گذاری :