• کاربرد دارویی زعفران برای یادگیری و تقویت حافظه

    جدا از کاربرد زعفران در تهیه غذا، به طور گسترده‌ای به عنوان یک گیاه دارویی به منظور ارتقاء سلامتی انسان به‌ویژه در آسیا استفاده شده است. کلاله‌های زعفران برای محتوای کاروتنوییدها، آلفا-کروستین و گلیکوزید کروسین (مسئول رنگ زرد زعفران) و پیکروکروسین، آگلیکون سافرانال (مسئول عطر زعفران)، کاروتنوییدهای آنتی‌اکسیدانی لیکوپن و زئازانتین و ویتامین B2شناخته می‌شوند. در مطالعه‌ای بر روی موش‌ها مشاهده شد که عصاره زعفران یا اجزاء فعال آن، کروستین و کروسین، می‌توانند برای درمان اختلالات نوروژنیک (تخریب‌کننده عصب) همراه با اختلال حافظه مفید باشند.