سلامت در رسانه ها > هل، خواص و مضرات

هل، خواص و مضرات

هل، خواص و مضرات

هل، خواص و مضرات

هل با نام علمی (Elettaria Cardamomum) گیاهی با خواص درمانی فوق العاده از تیره زنجبیلیان است. این گیاه ، بومی هندوستان است و ارتفاع آن به 4 متر می رسد. از نظر قیمت ، هل سومین گیاه گران در جهان ، پس از زعفران و وانیل است.

هل گونه های مختلفی دارد که هل سبز (Elettaria) و هل سیاه (Amomum) از معروفترین آنها هستند. دانه های هل سبز ، کوچک و سبز روشن هستند اما دانه های هل سیاه ، بزرگ و قهوه ای تیره رنگ هستند. از دانه های هل در آشپزی و تولید دارو استفاده می شود.

هل دارای پروتئین ، فیبر خوراکی ، ویتامین A و C ، پتاسیم ، کلسیم ، مس ، آهن ، منیزیم ، منگنز ، فسفر و روی و مواد مغذی دیگری است که از همین رو دارای خواص درمانی بسیاری می باشد. مخلوط چای سبز با هل گزینه ای مناسب برای بهره گیری از خواص درمانی هل است.

خواص هل

•    درمان مشکلات گوارشی

•    درمان سندم روده تحریک پذیر

•    درمان تهوع ، نفخ ، گاز ، سوزش سر دل 

•    درمان یبوست

•    درمان بی اشتهایی

•    سم زدایی بدن

•    خوشبو کردن بوی دهان

•    خاصیت مدری و پاکسازی سموم موجود در مجاری ادراری ، مثانه و کلیه ها

•    مبارزه با عفونت

•    مبارزه با افسردگی

•    درمان زخم و عفونت های دهان و گلو

•    پیشگیری و درمان علائم سرماخوردگی ، آنفولانزا ، برونشیت و سرفه

•    پیشگیری و سرکوب برخی از سرطان ها

•    کاهش فشار خون

•    پیشگیری از تشکیل لخته های خونی

•    خاصیت آنتی اکسیدانی و مبارزه با رادیکال های آزاد

•    مبارزه با رشد ویروس ها ، باکتری ها و قارچ ها

•    خاصیت ضد التهابی و درمان درد و ورم

•    درمان اسپاسم های ماهیچه ای غیر ارادی مانند سکسکه

•    تقویت قوای جنسی و درمان ناتوانی جنسی

http://www.oabab.net

 

هشتگ :



اشتراک گذاری :